Till de Platta

Ett av det mest konstiga är att folk verkligen tror att Jorden är rund. Det måste vara den enda runda tanke mänskligheten har.

Om ni ser er omkring där ni befinner er ska ni se att allt av mänsklig hand är fyrkantigt. Husen, rummen, väggarna, dörrarna, borden, tavlorna, TV-apparaterna och radion. Ja allt, precis allt vad vi gör är fyrkantigt. Vi har mätt upp allt i fyrkanter. Kvadratcentimetrar, ar, hektar. Vi har styckat upp Jorden i fyrkanter där vi bor i fyrkantiga hus. Vi tillbringar våra liv på ett antal kvadratmetrar. Vi har dragit linjer överallt för att få allting fyrkantigt. Våra tankar är helt fyrkantiga, precis som vårt sätt att leva.

Men allt vad moder Jord ger oss är runt. Det finns inget fyrkantigt i naturen. Allt är runt och rundast av allt är Solen.

Kärleken är rund. Rund för att famna omkring oss. Kramar är runda, kyssar är runda. Att älska är att vara rund. Rund i tanke, handling och ord.

Är det då så konstigt att vi har så svårt med kärleken när allt vi företar oss är fyrkantigt.

Så. Bli runda. Bli runda till kropp, själ, tanke och hjärta och tänk på att vi måste leva runt. I harmoni med vår runda Jord. Då först går allting runt, runt, runt.

Göran Wassby