Litiania till den helige Hugo
Hugo Ball
Litania till den helige Hugo

Texter av och om Hugo Ball

Tolkning, förord och kommentarer: Cecilia Hansson

Här finns dikter av Ball och en lång, vindlande litania som fångar Balls liv. Cecilia Hansson hjälper dig att reda ut härvan i ett initierat och utförligt kommentatorsavsnitt.

Ur litanian:

"Du som i futuristernas bilder har sett undermineringens revolution. Du som har infört pluplusch och plupluplusch i den tyska syntaxen..."

  Pris: 50:- + frakt Beställ boken
 
Tenderenda
Hugo Ball

Författare: Hugo Ball

Tolkning och förord: Cecilia Hansson

Här finner du en av Cabaret Voltaires grundare i högform. Ljuddikter, fragmentariska romanslingor...

Ur romanen:

"Det är det riktiga satansparfymeriet för mig. Det luktar också en smula av knallpulver och stubintråd. Men i andra delen blir de som bär sitt lidande till koranverser av omspunna kroppsbandage. Konsten som hora. Cappucinad i tre avsnitt. Eller den encyklopediska bönecylindern. Eller det avgrundslika spanandet in i de bullrande mustaschernas infernaliska värld"

  Pris: 50:- + frakt Beställ boken
 
Överflöd och ofullbordan
Bo Isenberg
En något annorlunda avhandling i sociologi, framlagd och godkänd vid Lunds universitet 2001. Isenberg bearbetar i essäistisk stil problemet med moderniteten och låter klassiska sociologer som exempelvis Zimmel, Weber och Tönnies samtala med senare tänkare som Foucoult och Asplund, men också med bland annat Freud och Musil.

 

"Vad som är måste inte vara just som det är, utan vore möjligt också på ett annat sätt. Ingenting gör någonting nödvändigt."

  Pris: 180:- + frakt Beställ boken
   


Totalpaket: Alla böckerna för 250:- + frakt